Prostataproblemer

Prostatitt

PROSTATITT PÅ HUND

Mange hannhunder lider av kronisk forhudsbetennelse. Konsistensen kan være fra tynn og melkehvit, tykkere og mer gulaktig over til grønn. Når hunden rister seg vil sekretet forsvinne fra penis og over på gulv, vegger, møbler m.m.

Vær observant på konsistensen på sekretet. Er det et betennelsessekret eller er det urinlekkasje? En prostatitt starter gjerne med en forstørret prostata som kan presse på urinblæra og gi lekkasjer, særlig når blæra er full. Hvis prostatahypertrofien forblir ubehandlet kan den utvikle seg til prostatabetennelse. Da vil du se blodfarget sekret fra penis. I tillegg kan hunden ha vanskeligheter med avføring og urinering kan bli smertefull og vanskelig.  Noen hunder viser stort ubehag mens det eneste mistanken for prostatabetennelse hos andre hunder kan være at det blod i urinen. Det er svært viktig å få kontroll over hva det faktisk er og et veterinærbesøk anbefales sterkt.  

Veterinæren vil gi antibiotika og eventuelt smertestillende. Ved vedvarende betennelser kan kastrasjon komme opp som et alternativ.

Innenfor urtemedisin finns det produkter  som kan være verdt å prøve for prostataproblemer.

Dvergpalme eller Serenoa Repens har vist seg nyttig for hunder med gjentatte prostataproblemer. Produktet kan kjøpes i helsekostforretninger eller i nettbutikker.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Christina | Svar 20.01.2017 20:52

Har skyldt med klorhexidin å da har det stoppet opp å så kommet tilbake. Hva kan det være da ? Fådt beskjed fra dyrelege om å skylle me saltvann å klorhexidin

Christina 23.01.2017 12:17

Hei Turid christinabendiksen@hotmail.no

turid 22.01.2017 16:14

Christina....gi meg mailadressen din...

Christina | Svar 20.01.2017 20:49

Hei, har sibirsk husky på strax 11 år. Han har had problemer med forhudsbetennelse/urinveis infeksjon. Det har dryppet grønn veske ifra penisen, har skyldt

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.05 | 09:14

Ikke veldig seriøst å fremstille det som at du har studert veterinærmedisin. Med mindre du har studert ved NVH/NMBU bør du endre formuleringene her.

...
13.01 | 22:48

Hei, den eneste skolen i Norge som du kan studere veterinærmedisin er ved NMBU. Veldig misledende for de som ikke vet det og tror at du er en veterinær.

...
13.01 | 21:54

Jeg hadde satt pris på om vi kunne holde en høflig tone i dialogen på siden. Jeg etterlever Dyrehelsepersonelloven. Diskuterer gjerne videre på mail.

...
13.01 | 16:43

Minner om dyrehelsepersonell loven § 16, § 18 begge kan gi fengselstraff. Det ser ut som om du bør lese loven.

...
Du liker denne siden