Innbildt drektighet

Tisper reagerer svært forskjellig i forbindelse med løpetid og drektighet. Noen blir nedstemte og lite villige til sysler de vanligvis syns er morsomme. Andre kan bli grinete og faktisk så irritable at de kan knurre eller glefse i situasjoner der de vanligvis ikke løfter på leppa.

 

For eiere av tisper som har betydelige plager i disse periodene, kan det være nyttig å besøke en alternativ medisiner som benytter seg av homeopatiske medisiner og urter. Homeopatien er bygget på ”ikke-undertrykkende” symptombehandling og kan derfor ta litt tid før resultatene vises.

Det beste er å behandle før løpetid og så når eventuelle symptomer oppstår etter løpetid, for så å gjenta behandlingen ved neste løpetid.

 

Den optimale behandlingen er å foreta en nøyaktig analyse av den enkelte tispes symptomer, væremåte og hvilken type hun er. Men allikevel kan det være verdt å forsøke anerkjente løpetid-midler dersom denne analysen ikke har blir foretatt.

 

PULSATILLA

Dette er kanskje det middelet som brukes oftest på hormonelle plager hos tispa.

Symptomene som kjennetegner Pulsatilla er at hun er en vennlig, litt forsiktig hund og elsker fysisk kontakt. Når hun er innbilt drektig kan hun være nedstemt i humøret og kan ligge og furte når hun er inne. Humørsvingninger er også vanlige før løpetiden. Hun er mindre lysten på tur, men når hun først kommer syns hun der er greit. Hun har en tendens til kremet, tykk utflod, til vektøkning og melkeproduksjon med til dels store melkekjertler.

Dosering på alle de homeopatiske medisinene: C eller D30 (avhengig av hva som er lettest å få tak i)

3 piller løses i litt kaldt vann, trekkes opp i en sprøyte uten spiss, gis 1 gang daglig før løpetiden i 7-10 dager (i forhold til starten på løpetiden). Ved antydning til symptomer, gjenta behandlingen. Om symptomene ikke blir borte, bør behandlingen repeteres o før neste løpetid.

 

ARISTOLOCHIA CLEMATIS

Ved hormonell ubalanse oppstått etter hormonbehandling (P-sprøyter, abortsprøyte) kan Aristolochia Clematis benyttes. Tispa kan ha vannaktig, brun utflod (husk å sjekke for livmorbetennelse hos veterinær). Kløe og eksem på kjønnsåpningen som er verre før og etter løpetiden.

 

FOLLICULINUM

Når tispa har innbilt drektighet, og i tillegg har uregelmessigheter i løpetidssyklusen kan Folliculinum være rett middel med symptomer som du også finner hos flere av de andre ”hormonmidlene”, bl.a. Lachesis og Pulsatilla.

 

SEPIA

Sepia-tispa er en motsetning til Pulsatilla. Hun er i dårligere humør, mindre sosialt engasjert i menneskene rundt seg, og kan være skikkelig grinete. Hun er til vanlig litt usosial og kan være skarp i humøret. Ved hormonell ubalanse blir disse egenskapene forsterket.

 

BRINGEBÆRBLAD URTEMEDISIN

Blad fra bringebær kan regulere hormonsystemet og stimulere befruktningsevnen. Det finnes bringerbærbladekstrakt i tablettform beregnet for dyr i handelen

DOSERING: Følg dosering på pakningen og gi i ca 2 uker før løpetiden. Om du bruker et produkt beregnet for mennesker kan du bruke ½-1 voksendose. Bland i maten eller gi i vann direkte i munnen.

 

Øk gjerne aktivitetsnivået i denne perioden. Da hviler hun bedre etterpå og blir ikke så opptatt av å være mor. Dessuten kan det føre til at hun unngår å legge på seg!

 

 

REFERANSER:

Hatledal, Lise og Steigar, Tonje. (2003). Naturmedisin for din hund.

Nyeste kommentarer

27.03 | 07:02

Er det noen jeg stoler på vedr hundene mine så er det Turid . Hun er helt fantastisk og har lang og bred erfaring. Kan gi mine beste anbefalinger .

02.05 | 11:48

Hei 😊
Har en schæferhund på 4 år som har fått en smell i høyre bakpart.
Skulle gjerne fått litt behandling og godt igjennom han litt.

Mvh
Anita G Karlsen

07.03 | 20:40

Tusen takk... Her får man god tid, god og effektiv behandling -uten smertestillende og lite hjelpsomme tabletter -som i tilegg hadde veldig uheldige bivirkninge

07.03 | 20:28

Alternativ behandling. Om det er noen som tror det er én vetrinær,etter de har lest teksten over, da vil jeg si det er trangt oppi toppen. Veldig også